Donna Tartt – premiul Pulitzer pentru ficţiune 2014Scriitoarea americană Donna Tartt a fost cea care a primit în acest an premiul Pulitzer pentru ficţiune. Romanul ei a fost descris de juriu drept o carte care „stimulates the mind and touches the heart".


„The Goldfinch", al treilea roman al autoarei, este cel care a impresionat prin povestea unui băiat de 13 ani care supraviețuiește unui atac terorist într-un muzeu. Însă în urma acestor evenimente Theo își pierde mama, iar cartea arată evoluția lui și modul în care încearcă să depășească trauma.

Tartt a mărturisit că a lucrat la acest roman timp de 11 ani; „The Goldfinch" câștigând în fața unor cărți precum „The Son” de Philipp Meyer și „The Woman Who Lost Her Soul” de Bob Shacochis.

Premiul de 100.000 de dolari o aduce pe scriitoare într-o companie selectă alături de Margaret Mitchell cu „Pe aripile vântului”, Edith Wharton cu „Vârsta inocenței” și Adam Johnson, câștigătorul de anul trecut, cu „The Orphan Master's Son”.

Donna Tartt a deputat cu „The Secret History”, un bestseller, iar ultima sa carte a apărut în 2002, „The Little Friend”.

Aici poți vedea întreaga listă a câștigătorilor: http://www.pulitzer.org/

Sursa

Scris de  
sursa: bookblog.ro