Treceți la conținutul principal

Târgul de Carte “Librex” se deschide la Palas - Iaşi cu peste 120 de expozanţi şi peste 300 de evenimente

Evenimentul se va desfăşura până pe data de 17 martie.

Ieşenii sunt invitaţi la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Carte „Librex”, care se va desfăşura din 12 martie începând cu ora 10 până pe 17 martie, ora 17 la Palas Mall în Iaşi. Evenimentul este un târg de carte, artă şi muzică organizat de Editura „Sedcom Libris” şi se desfăşoară sub genericul „Primăvara cărţilor”. Agenda „Librex” pe acest an cuprinde peste 120 de expozanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate şi peste 300 de evenimente, dintre care 22 aparţin editurii organizatoare. La capitolul eveniment avem lansări de carte, prezentări de colecţii, sesiune de autografe, conferinţe, seminarii, dezbateri, întâlniri cu autori cunoscuţi, mese rotunde, momente artistice, dar şi concursuri. 
 
„La categoria invitaţi speciali avem doi scriitori din afară, pe Willem M. Roggeman din Belgia, numit şi «un pictor în cuvinte» şi poetul şi eseistul Huges Labrusse din Franţa. Aceştia îşi vor lansa volumele Note pentru o poetică a timpului şi Cu capul în mâini (Sa tête entre les mains),ambele la Editura «Poemondia». Menţionez şi faptul că moderatorul va fi chiar traducătorul volumelor, Valeriu Stancu”, a declarat Alina Hucai, redactor-şef al Editurii “Sedcom Libris”. Lansările de carte vor avea loc sâmbătă, 15 martie, în sala de evenimente Atrium, situată la nivelul 0 a Palas-ului.
 
Anul trecut au participat 143 de expozanţi
 
Conferinţele vor avea loc în sălile Mozart şi Vivaldi, aflate la nivelul al II-lea al mall-ului, iar pe parcursul celor cinci zile se va derula şi campania de promovare şi popularizare a lecturii numită „Autorul zilei”. Astfel, în fiecare zi va fi delegat de către edituri câte un scriitor, care va fi prezent la târg, îşi va lansa cartea şi va purta discuţii cu cititorii pe diverse teme de interes. La clubul de lectură, ieşenii vor putea asculta tineri poeţi, prozatori şi traducători, lecturând din creaţiile proprii. Scopul acestor colocvii este descoperirea de noi voci literare pe care mai apoi editura să le promoveze.
 
Tot în cadrul Târgului are loc şi concursul „Micul Prinţ”, concurs de poezie, teatru şi momente artistice, destinat copiilor. Anul trecut s-au înscris la acest concurs 300 de copii. La ediţia de anul trecut au participat 143 de expozanţi, dintre care 118 edituri, 20 de importatori şi distribuitori de carte românească şi străină, asociaţii, muzee, reviste culturale şi 5 importatori şi distribuitori de produse de papetărie, jucării, birotică şi muzică. În cadrul acestui Târg se vor oferi şi 15 premii stabilite pe secţiuni şi criterii. Pe lângă Palas Mall, partenerii acestui eveniment mai sunt Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi, Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Consiliul Judeţean.
 
Ziarul de Iaşi va avea un stand în cadrul Târgului de carte Librex, de unde veţi putea cumpăra, la preţuri speciale, o parte din cărţile apărute marţea şi sâmbăta împreună cu ediţia tiparită.
Ne vedem la Librex!
 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu