Târgul de Carte “Librex” se deschide la Palas - Iaşi cu peste 120 de expozanţi şi peste 300 de evenimente

Evenimentul se va desfăşura până pe data de 17 martie.

Ieşenii sunt invitaţi la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Carte „Librex”, care se va desfăşura din 12 martie începând cu ora 10 până pe 17 martie, ora 17 la Palas Mall în Iaşi. Evenimentul este un târg de carte, artă şi muzică organizat de Editura „Sedcom Libris” şi se desfăşoară sub genericul „Primăvara cărţilor”. Agenda „Librex” pe acest an cuprinde peste 120 de expozanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate şi peste 300 de evenimente, dintre care 22 aparţin editurii organizatoare. La capitolul eveniment avem lansări de carte, prezentări de colecţii, sesiune de autografe, conferinţe, seminarii, dezbateri, întâlniri cu autori cunoscuţi, mese rotunde, momente artistice, dar şi concursuri. 
 
„La categoria invitaţi speciali avem doi scriitori din afară, pe Willem M. Roggeman din Belgia, numit şi «un pictor în cuvinte» şi poetul şi eseistul Huges Labrusse din Franţa. Aceştia îşi vor lansa volumele Note pentru o poetică a timpului şi Cu capul în mâini (Sa tête entre les mains),ambele la Editura «Poemondia». Menţionez şi faptul că moderatorul va fi chiar traducătorul volumelor, Valeriu Stancu”, a declarat Alina Hucai, redactor-şef al Editurii “Sedcom Libris”. Lansările de carte vor avea loc sâmbătă, 15 martie, în sala de evenimente Atrium, situată la nivelul 0 a Palas-ului.
 
Anul trecut au participat 143 de expozanţi
 
Conferinţele vor avea loc în sălile Mozart şi Vivaldi, aflate la nivelul al II-lea al mall-ului, iar pe parcursul celor cinci zile se va derula şi campania de promovare şi popularizare a lecturii numită „Autorul zilei”. Astfel, în fiecare zi va fi delegat de către edituri câte un scriitor, care va fi prezent la târg, îşi va lansa cartea şi va purta discuţii cu cititorii pe diverse teme de interes. La clubul de lectură, ieşenii vor putea asculta tineri poeţi, prozatori şi traducători, lecturând din creaţiile proprii. Scopul acestor colocvii este descoperirea de noi voci literare pe care mai apoi editura să le promoveze.
 
Tot în cadrul Târgului are loc şi concursul „Micul Prinţ”, concurs de poezie, teatru şi momente artistice, destinat copiilor. Anul trecut s-au înscris la acest concurs 300 de copii. La ediţia de anul trecut au participat 143 de expozanţi, dintre care 118 edituri, 20 de importatori şi distribuitori de carte românească şi străină, asociaţii, muzee, reviste culturale şi 5 importatori şi distribuitori de produse de papetărie, jucării, birotică şi muzică. În cadrul acestui Târg se vor oferi şi 15 premii stabilite pe secţiuni şi criterii. Pe lângă Palas Mall, partenerii acestui eveniment mai sunt Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi, Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Consiliul Judeţean.
 
Ziarul de Iaşi va avea un stand în cadrul Târgului de carte Librex, de unde veţi putea cumpăra, la preţuri speciale, o parte din cărţile apărute marţea şi sâmbăta împreună cu ediţia tiparită.
Ne vedem la Librex!