Treceți la conținutul principal

Ionut Alexandru Radu Scurtu este castigatorul premiului categoriei Literatura din cadrul competitiei nationale 'Romani pentru o Lume'

Ionut Alexandru Radu ScurtuZilele acestea, Fundația Sergiu Celibidache a anunțat premiile oferite cîștigătorilor Concursului Național „Tribut Valorilor Culturale Românești”, ce reprezintă a treia etapă a campaniei de responsabilitate socială „Români pentru o lume”.

Cîștigătorul categoriei Literatură şi Filozofie – Proză scurtă a revenit lui Ionuț Alexandru Radu Scurtu si este oferit de Headsome Communication, prin intermediul Oanei Boca Stănescu, membră a juriului campaniei „Români pentru o lume”, constand în:

• Masterclass de pregătire cu scriitorul și scenaristul Lucian Dan Teodorovici
• Lectură publică în cadrul Atelierelor „Vorba Vine”: programul de lecturi publice și dialoguri al studenților Facultății de Litere din cadrul Universității din București / mentor: criticul literar Cosmin Ciotloș
• Publicarea unei proze într-una dintre revistele culturale importante din România
• „Biblioteca afectivă”: mini-campanie de strîngere de cărți pentru o bibliotecă personalizată și afectivă – scriitori români îi dăruiesc lui Ionuț una dintre cărțile lor cu autograf, iar criticii literari îi fac recomandări de lectură. Cărțile recomandate de critici îi sînt puse la dispoziție gratuit lui Ionuț de Librăria Cărturești

„Sînt foarte încîntat de ideea bibliotecii afective și de întîlnirea cu Lucian Dan Teodorovici. Mereu am crezut că e important să adaug la tot ceea ce pot să fac eu în sfera scrisului și un întreg tablou de oameni din același domeniu care, mai aproape sau mai departe de gusturile mele, mă pot învăța ceva”, a declarat cîștigătorul.

Ionuț Alexandru Radu Scurtu are 16 ani şi este elev la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț. A avut de mic o pasiune față de literatură. Acum, scrie proză scurtă, însă, pe viitor, mărturisește că i-ar plăcea să se dedice scenariului de film. Ionuț a înscris în competiția „Români pentru o lume” lucrarea „Riduri verzi pe obiectiv”, declarată cîștigătoare, de un juriu format din Sorin Alexandrescu, Ioan Crăciun, Lucian Grozea, Linda Maria Baros și Oana Boca Stănescu.

Concursul national „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” reprezintă a treia etapă a campaniei naţionale de responsabilitate socială „Români pentru o lume”, ce îşi propune să promoveze valorile naţionale şi să încurajeze tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează. Competiția a avut loc în perioada 2 septembrie-28 noiembrie 2013, la ea putîndu-se înscrie toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări care aveau, în momentul înscrierii, vîrsta maximă de 25 ani.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu