Treceți la conținutul principal

Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început

Înscrierile la cea de-a treia ediţie a Galei Industriei de Carte din România "Bun de Tipar", care îşi propune să contribuie la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti, cât şi la profesionalizarea celor din industria de carte, au început, informează un comunicat. 

Profesionişti ai cărţii - editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari şi specialişti în vânzări, marketing şi comunicare, redactori şi îngrijitori de ediţii - vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

La cea de-a treia ediţie, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Astfel, sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România - inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România -, tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online, înregistrate ca firme româneşti, plus instituţiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii. 

Înscrierea proiectelor în competiţie are loc în perioada 5 - 31 martie, iar decernarea premiilor va avea loc în data de 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Din juriul celei de-a treia ediţii fac parte Mircea Martin (preşedinte) - critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte, Carmen Muşat - critic literar şi eseist, redactor-şef al revistei Observator Cultural, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, Simona Kessler - agent literar, Silvia Colfescu - membră în conducerea Asociaţiei Editorilor din România, directoarea editurii Vremea, scriitoare, Cristian Ghinea - politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene, Laura Grünberg - scriitoare, sociolog, autoare de cărţi pentru copii, Luminiţa Corneanu - critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii, Daniel Nazare - directorul Bibliotecii Judeţene Braşov, Ciprian Isac - grafic designer, cofondator al Atelierului de Grafică şi Vlad Puescu - product manager al elefant.ro, specialist în cărţi digitale. 

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atât în rândul profesioniştilor pieţei de carte autohtone, cât şi al publicului larg. Cea de-a doua ediţie a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiţie (peste 100 de instituţii şi peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesionişti ai cărţii recompensaţi (în total, 19 premianţi şi şase menţiuni speciale ale juriului).

La cea de-a treia ediţie vor fi introduse şi categorii noi de premii: "cea mai bună carte a anului - carte de popularizare" şi "cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediţie".

de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu