Haruki Murakami va lansa un volum de nuvele în luna aprilie

Romancierul japonez Haruki Murakami va publica în luna aprilie un volum de nuvele, prima sa lucrare aparţinând acestui gen literar din ultimii nouă ani, a anunţat editura cu care colaborează scriitorul nipon, citată de AFP.


Această colecţie de povestiri scurte intitulată "Onna no inai otokotachi" va fi lansată pe 18 aprilie în Japonia, a precizat într-un comunicat editura Bungei Shunju. Volumul poate fi deja rezervat în sistem de pre-comandă.

Cartea va fi compusă din cinci nuvele deja publicate, separat, în reviste, şi o nuvelă nouă.

Orice carte nouă a lui Murakami ajunge în general în fruntea listei romanelor cu cele mai mari vânzări în Japonia, fiind cumpărate de numeroşi admiratori ai scriitorului încă din primele zile de după lansare.


Aşa s-a întâmplat şi pentru cel mai recent roman-fluviu al său, "Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj", lansat în urmă cu mai puţin de un an în Japonia şi care a ocupat primul loc în topul vânzărilor din 2013 în ţara de origine a scriitorului, potrivit companiei Oricon.

Haruki Murakami este considerat unul dintre cei mai populari romancieri japonezi contemporani, celebru şi pe plan internaţional, iar numele său este vehiculat de mai mulţi ani pe lista candidaţilor la premiul Nobel pentru literatură.

Operele sale, în care absurdul se combină armonios cu dificultăţile sociale ale unor japonezi ieşiţi din tipare, au fost traduse în peste 40 de limbi. 

de Florin Badescu - Mediafax