Cursuri de scriere creativa cu poeti si prozatori din Iasi

In acest an, iesenii care urmeaza sa faca parte din promotia 2014 a celei de-a II-a editii a scolii de bune maniere literare pot participa la cursuri, unde vor beneficia de ore interesante cu poeti si prozatori precum Emil Brumaru, Petru Cimpoesu sau critici de teatru precum Oltita Cantec. Participantii se pot inscrie pana in data de 20 martie, orarul incluzand teme care vor ascuti simtul critic si artistic.

"Emil Brumaru va deschide portile imaginatiei si va stimula exprimarea poetica la cursul de "Poezie", unde "Vom vorbi despre poezie… Vom face exercitii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindca altfel nu se poate". La cursul de "Proza", cunoscutul prozator roman Petru Cimpoesu va explica de ce "a scrie inseamna a citi lumea", iar cei care doresc sa afle de la criticul de teatru Oltita Cantec de ce "teatrul nu e literatura" se pot inscrie la cursul "Text dramatic".
 
Viorel Ilisoi va face cunoscute subtilitatile stilului jurnalistic si le va povesti cursantilor "despre cum se scrie un reportaj daca trebuie. Si mai ales despre cum nu se scrie", iar workshopul "Desene dupa povesti", sustinut de Alexandra Gheorghiu, va presupune o incursiune in lumea povestilor lui Ion Creanga, prin intermediul ilustratiei de carte, la sfarsitul caruia cursantii de toate varstele vor fi familiarizati cu notiuni de ilustratie si desen", spun organizatorii.
Taxa de participare la unul dintre cele sase cursuri este de 250 de lei pentru angajati sau 150 lei pentru elevi sau studenti. Nu exista limita de varsta, dar locurile sunt limitate. Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, organizatorii au pregatit o surpriza, cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.