Treceți la conținutul principal

Cursuri de scriere creativa cu poeti si prozatori din Iasi

In acest an, iesenii care urmeaza sa faca parte din promotia 2014 a celei de-a II-a editii a scolii de bune maniere literare pot participa la cursuri, unde vor beneficia de ore interesante cu poeti si prozatori precum Emil Brumaru, Petru Cimpoesu sau critici de teatru precum Oltita Cantec. Participantii se pot inscrie pana in data de 20 martie, orarul incluzand teme care vor ascuti simtul critic si artistic.

"Emil Brumaru va deschide portile imaginatiei si va stimula exprimarea poetica la cursul de "Poezie", unde "Vom vorbi despre poezie… Vom face exercitii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindca altfel nu se poate". La cursul de "Proza", cunoscutul prozator roman Petru Cimpoesu va explica de ce "a scrie inseamna a citi lumea", iar cei care doresc sa afle de la criticul de teatru Oltita Cantec de ce "teatrul nu e literatura" se pot inscrie la cursul "Text dramatic".
 
Viorel Ilisoi va face cunoscute subtilitatile stilului jurnalistic si le va povesti cursantilor "despre cum se scrie un reportaj daca trebuie. Si mai ales despre cum nu se scrie", iar workshopul "Desene dupa povesti", sustinut de Alexandra Gheorghiu, va presupune o incursiune in lumea povestilor lui Ion Creanga, prin intermediul ilustratiei de carte, la sfarsitul caruia cursantii de toate varstele vor fi familiarizati cu notiuni de ilustratie si desen", spun organizatorii.
Taxa de participare la unul dintre cele sase cursuri este de 250 de lei pentru angajati sau 150 lei pentru elevi sau studenti. Nu exista limita de varsta, dar locurile sunt limitate. Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, organizatorii au pregatit o surpriza, cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.
 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu