Top 5 muzicieni care au scris cărți

Asupra unora talentul se varsă cu ghiotura, și nu numai că ajung muzicieni celebri, dar au parte și de suficientă inspirație pentru a începe să scrie cărți. De cele mai multe ori atrași de poezie, cântăreți faimoși în toată lumea au vrut să-și încerce norocul și pe tărâmul literelor.


1 Bob Dylan - este scriitor cu acte în regulă și foarte apreciat în breaslă. A scris: „Tarantula", „Chronicles", „If Dogs Run Free", „Blowin' In The Wind" și altele.
2 Leonard Cohen - a ales muzica în locul poeziei din considerente financiare, iar romanul său, „Frumoșii învinși”, este cartea de bază a postmodernismului canadian.
3 Jim Morrison – a publicat două volume de poezie foarte apreciate de critică și studiate și acum la Universitățile din America: „An American Prayer" și „The Lords and The New Creatures".
4 John Lennon - a scris poezii reunite în volumele „In His Own Write" și „A Spaniard In The Works", dar și un volum de povestiri, cu ilustrații realizate tot de el, numit „Skywriting By Word Of Mouth".
5 Alice Cooper - este autorul unei cărți numite „Alice Cooper, Golf Monster: A Rock'n'Roller's 12 Steps to Becoming a Golf Addict" unde povestește vremurile în care încerca să stea departe de droguri și alcool, totul condimentat cu discuții despre golf.

Scris de  
sursa: bookblog.ro