Festivalul Naţional de Poezie „Ion Budai Deleanu” - Ediţia a IV-a

Ion Budai-DeleanuDin săptămâna care urmează încep înscrierile pentru participarea la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie „Ion Budai Deleanu”, care se va desfăşura în această vară la Geoagiu, jud. Hunedoara.

Perioada de înscriere este 20 februarie - 15 iunie 2014 

Festivalul, organizat de Cenaclul Literar „Ion Budai Deleanu” împreună cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Geoagiu, Liga Scriitorilor din România - filiala Hunedoara şi Editura Armonii Culturale din Adjud, are două secţiuni: 1. Concurs de poezie; 2. Volume de versuri publicate.

Pot participa poeţi din toate localităţile din ţară, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai Ligii Scriitorilor.

Pentru concursul de poezie se vor trimite trei poezii cu temă liberă pe adresa: Şimonaţi Claudiu Nicolae, str. Calea Romanilor, nr. 112, CP 335.400, Geoagiu, jud. Hunedoara, cu specificaţia „Pentru Festivalul Naţional de Poezie ediţia a IV-a”.

Textele trimise nu trebuie să fie publicate până la data la care va avea loc premierea (19 iulie 2014). Poeziile tehnoredactate computerizat în trei exemplare vor fi însoţite de un motto. Un plic separat va conţine datele concurentului: nume şi prenume, adresa exactă, codul poştal, numărul de telefon, fax, e-mail. Juriul va acorda trei premii şi trei menţiuni, iar organizatorii vor oferi şi premii speciale. Perioada de înscriere este 20 februarie - 15 iunie 2014.

Concurenţii pot participa la ambele secţiuni ale concursului

La secţiunea Volume de versuri publicate pot fi înscrise doar volumele tipărite în perioada august 2013 - mai 2014. Volumele vor fi trimise în trei exemplare, pe adresa susmenţionată, cu specificaţia „Pentru concursul de volum”, până cel târziu pe 30 mai 2014.

Cărţile nu se restituie, ci intră în fondul de carte al Cenaclului Literar „Ion Budai Deleanu”.

Se vor acorda trei premii şi trei menţiuni, precum şi premii speciale.

Concurenţii pot participa la ambele secţiuni ale concursului, fără restricţii.

Cei care se vor înscrie cu texte care nu le aparţin sau care au părţi copiate vor fi descalificaţi din concurs. Înscrierea în concurs reprezintă dovada acceptării termenilor şi condiţiilor festivalului. Câştigătorii vor fi anunţaţi telefonic sau prin e-mail în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de decernare a premiilor. Cheltuielile de cazare şi masă pe perioada desfăşurării festivalului (18-20 iulie 2014) vor fi suportate de organizatori. Costurile de transport vor fi suportate de fiecare participant. Coordonatorii proiectului sunt Maria Cimpoeşu, secretarul oraşului Geoagiu, Aurel Dîncşorean, consilier local, Claudiu Nicolae Şimonaţi, preşedintele Cenaclului Literar „Ion Budai Deleanu”. Relaţii suplimentare se pot obţine prin e-mail: cenaclulgeoagiu@yahoo.com.