Cartea care îți oferă senzații fizice

Oamenii de știință de la MIT au creat o carte care poate avea asupra cititorului aceleași senzații pe care le trăiește protagonistul poveștii.Cartea „purtabilă” folosește temperatura și intensitatea luminii pentru a-l introduce pe cititor în atmosferă, ea știind la ce pagină se desfășoară lectura. Cartea prevede și o vestă dotată cu simulator de puls, cu sistem de comprimare și comenzi pentru temperatură și sunet, toate acestea transmițând starea emoțională sau fizică a protagonistului/protagonistei.

„Changes in the protagonist's emotional or physical state trigger discrete feedback in the wearable [vest], whether by changing the heartbeat rate, creating constriction through air pressure bags, or causing localised temperature fluctuations," explică inventatorii Felix Heibeck, Alexis Hope și Julie Legault.

Prima carte transformată în „ficțiune senzorială” este „The Girl Who Was Plugged In” (sursa) de James Tiptree Jr, câștigătoare a Premiului Hugo. O poveste despre un personaj distrus de propriile experimente care-și trăiește viața prin intermediul unui avatar.

Sursa articolului original în limba engleză
Scris de  
sursa sinopsisului în limba română: bookblog.ro