Treceți la conținutul principal

Personalitati de renume la prima editie a Salonului de Carte Bookfest Iasi

                                                        Între 25 si 27 octombrie 2013 va avea loc prima ediție a Salonului de Carte Bookfest Iași. In Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea Al. I. Cuzadin Iași cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărți, la cele mai bune prețuri, dar și cu unii dintre cei mai renumiți autori ai momentului.

Circa 30.000 de volume îi așteaptă pe vizitatorii Bookfest Iași, majoritatea cu reduceri de circa 50% față de prețul din librării, aduse de cele mai importante edituri din țară – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar și puternice edituri locale ca Gama, Doxologia sau Adenium.

Potrivit organizatorilor, Bookfest îi așteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească și internațională. Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine ca să prezinte ediția de colecție a volumului Capcanele istoriei în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universității Cuza. Poetul Emil Brumaru își va prezenta volumul Rezervația de îngeri, iar Ioana Pârvulescu, laureata Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul Viitorul începe luni. Profesorul Ștefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universității Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său Privind altfel lumea celor absurde, proaspăt lansat la editura Humanitas.

La 169 de ani de la nașterea lui Friedrich Nietzsche (n. 15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta noile apariții din seria dedicată filosofului: Ştiinţa voioasă, Filozofia în epoca tragică a grecilor și Ecce Homo; evenimentul va fi susținut de George Bondor, asistat de Ștefan Afloroaei, Liviu Antonesei și Alexandru-Florin Platon.

Istoricul Larry Watts vine la Iași ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, Ferește-mă, Doamne, de prieteni și Cei din urmă vor fi cei dintâi, apărute la editura RAO. Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Iași cu volumul Mareșali ai României, pe care l-a coordonat și pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iași. Gen.-lt. Frunzetti a fost, în perioada 2002-2003, locțiitor al comandantului Corpului 10 Armată cu sediul la Iași.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări: Richter 8.9, romanul polițist al tânărului autor Andrei Călăraș și monografia Jung. Îndrăgostit de suflet, de prof. dr. Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea și ei parte de momente dedicate lor, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici și lansarea colecției „Cărțile Copilăriei”.

Nu în ultimul rând, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi așteaptă pe cei interesați ca să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaționale, precum Poligamy (2009, comedie, Ungaria), Examenul (2011, dramă, Ungaria), Ungaria sălbatică (2011, documentar, Ungaria).

Intrarea în cadrul salonului, cât și la toate evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită, anunta organizatorii. Programul zilnic va fi între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Iași se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri Iași - FILIT.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu