Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press: Castiga "Marele dictionar de expresii romanesti"

Ziare.com si Editura Meteor Press te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga "Marele dictionar de expresii romanesti", de Marin Buca.Pentru a participa la concurs argumenteaza printr-un comentariu care consideri ca este expresia reprezentativa pentru poporul roman.

"Grinda
A cresta in grinda (pop.) = a insemna sau a scrie ceva (important) spre a-si aminti mai tarziu.
A pune ochii in grinda (pop.) = a fi pe moarte.
A taia in grinda (pop.) = a nu face nicio treaba."

Cati dintre noi cunosc toate aceste trei expresii? Si cati dintre noi nu ne amuzam facand jocuri de cuvinte la intalnirile cu prietenii?

Marin Buca, profesor universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, doctor in lingvistica, autor cunoscut de dictionare semnatice si a monumentalei "Enciclopedii a gandirii aforistice romanesti" ne propune o lucrare fundamentala pentru orice persoana interesata de bogatia limbii romane: "Marele dictionar de expresii romanesti".

Prin "Marele dictionar de expresii romanesti" autorul pune la dispozitia elevilor, studentilor, cadrelor didactice, publicului cu preocupari lingvistice mai largi, cititorilor care manifesta interes fata de cunoasterea resurselor expresive ale limbii romane, un util instrument de lucru si de informare.

Expresiile sunt prezentate intr-o forma sistematizata si accesibila, in structura gramaticala si lexicala consfintita de uzul vorbitorilor limbii romane si inregistrata de dictionare. Explicatiile expresiilor, simple si concise, sunt preluate din dictionare sau sunt formulate pe baza acestora.

Concursul se desfasoara in perioada 7-13 octombrie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia voucherelor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

sursa: ziare.com