Treceți la conținutul principal

CONCERT Musica Viva: “Contraste si surprize” Haydn, Prokofiev si Sostakovici

Va invitam simbata 19 octombrie, de la 17:00, la un concert de muzica de cameră, in compania pianistei  Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului “Musica Viva”.

“Ce face o muzica sa ne inveseleasca? Sau ce face sa ne intristeze? Sa fie combinatia de sonoritati sau forul nostru interior? De ce unii au compus muzici triste si altii muzici vesele? Raspunsuri si muzica de buna calitate veti afla in serata creata de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, in pagini celebre de Haydn, Prokofiev si Sostakovici.

Alaturi de ei, singurul acordeonist de muzica clasica din Romania, Fernando Mihalache, va conferi veseliei si tristetii culori exotice si ritmuri fierbinti; astfel, un instrument mult folosit si subestimat devine clasic prin fantasticul potential instrumental si prin calitatea celui care il canta.” – Andreea Butnaru.

Ce este inedit la acest eveniment este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, iar muzicienii intra in dialog cu participantii. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.
 
Evenimentul va avea loc sambata, 19 octombrie 2013, de la ora 17.00, in Sala George Enescu a UNMB.

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Concertul de muzica de cameră este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

Acest concert se inscrie in seria evenimentelor lansate in 2012 – DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru

Elevii si studentii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe contact@victoriei.ro – si vor participa la concert, functie de locurile disponibile.

Data: 19 Octombrie 2013
Ora: 17:00
Frecventa:
  • lunar
Varsta Minima:
  • 14 ani
Cost:
  • 30 ron
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):
  • 25 ron
Locatie:
sursa şi înscrieri: fundatiacaleavictoriei.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu