Cărţile s-au întors acasă

Campania "Cărţile se întorc acasă" va continua în acest an cu prilejul Târgului Gaudeamus, care va avea loc în perioada 20 – 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Comuna Costache Negri din judeţul Galaţi, grav afectată de inundaţiile din ultima lună, a fost beneficiarul celei mai recente campanii de donaţie de carte, derulată de Radio România sub denumirea "Cărţile se întorc acasă", pe parcursul ediţiei a XI-a a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară (19 – 29 septembrie 2013).

Proiectul Cărţile se întorc acasă a fost iniţiat la începutul anului 2010 de Radio România şi are ca principal obiectiv reorientarea unui important fond de carte la care multe persoane, în special din marile oraşe, doresc să renunţe, către bibliotecile publice din mediul rural, de cele mai multe ori subfinanţate la capitolul achiziţii.

În mod tradiţional, donaţiile de carte sunt primite în incinta şi pe parcursul târgurilor Gaudeamus, iar palmaresul la zi al proiectului numără peste 78.000 de volume reintroduse astfel în circuitul cultural.

Campania Cărţile se întorc acasă va continua în acest an cu prilejul ediţiei cu numărul 20 a Târgului Internaţional Gaudeamus, care va avea loc în perioada 20 – 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi comunicatul de presă.

de Radio România