Treceți la conținutul principal

Traseu cultural nocturn al Capitalei

Cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei în perioada 19-22 septembrie, în fiecare seară, de la ora 19.00, cu plecare din fața Teatrului Odeon.


Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri și obsesii bucureștene”, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un km şi va dura două ore, timp în care va fi ilustrată viața orașului București și a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor: Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu, str. Academiei, Piața Revoluției, str. Valter Mărăcineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille și Bulevardul Regina Elisabeta.

În cadrul acestui traseu vor fi aduse înaintea publicului povești despre boema literară de la Grădina Oteteleșeanu, istorii legate de apariția telefonului la București, dar și a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureștiului de secol XIX, despre băcănii celebre și hoteluri de lux, dar și despre mahalalele și hanurile din București.

ARCEN îi invită pe bucureșteni să participe gratuit la traseul-cultural nocturn, să descopere Bucureștiul într-o altă lumină, să-i asculte poveștile și să aniverseze cei 554 de ani ai orașului în inima Capitalei, pe Calea Victoriei și pe străzile din împrejurimi, alături de ghizii ARCEN.

Ghizii ARCEN îi așteaptă pe participanți, în funcție de condițiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în fața Teatrului Odeon, în zilele de 19, 20, 21 și 22 septembrie de la ora 19.00.

Scris de  
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu