Treceți la conținutul principal

Mihai Sin împlinește astăzi 70 de ani

Cunoscut publicului autohton pentru volume ca “Marea miză” sau “Quo Vadis, Domine?“, printre altele, autorul român Mihai Sin se poate mândri cu o carieră impresionantă. Desăvârșit om de cultură, a marcat contemporaneitatea cu activitatea sa publicistică în pagini de revistă și în lumea radio, rămânând fidel totodată activității sale didactice.

Romanele sale, de un realism incisiv și profund, au fost considerate adevărate radiografii ale societății contemporane, cu toate tarele și calitățile ei, aducându-i autorului două Premii ale Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru volumul “Bate și ți se va deschide” și în 1985 pentru romanul “Schimbarea la față”.

Autor care a creat numeroase polemici, dar care a și câștigat irevocabil respectul criticii prin viziunea sa asupra societății în care trăim, Mihai Sin impresionează prin febrilitatea cu care scrie, analitic și evenimențial, oferind publicului său o serie de eroi memorabili, constrânși la o sinceritate uneori dureroasă.

Membru marcant al spațiului cultural român, Mihai Sin a primit anul acesta titlul de Profesor Emerit din partea Universității de Arte din Târgu-Mureș, cu ocazia împlinirii a 66 de ani de la înființarea instituției. Sursă de inspirație pentru generații întregi de scriitori români, Mihai Sin a influențat în mod pozitiv literatura contemporană, vocea, sobrietatea și stilul său regăsindu-se în opera noii generații de prozatori.

Andreea Sterea
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>