Treceți la conținutul principal

Ediţia a XV-a a târgului Kilipirim - preţuri mici, vizitatori puţini

Târgul de carte Kilipirim, deschis până duminică la Galeria Dalles din Capitală, le oferă şi la această ediţie cititorilor sute de titluri din cele mai diverse, reducerile practicate fiind de până la 80%. Cu toate acestea, prezenţa vizitatorilor în primele trei zile a fost redusă. 

Edituri mari şi mici, prezente pe piaţa de carte din România cu titluri dintre cele mai diverse - de la beletristică până la carte de specialitate sau pentru copii - au venit la târgul Kilipirim, găzduit şi la această ediţie de Galeria Dalles din Capitală, cu bestselleruri şi cu colecţii mai vechi, pentru care au aplicat reduceri generoase, cuprinse între 15 şi 80%, dar şi cu speranţa că oferta de carte generoasă va atrage un public numeros.

Puţină lume a călcat, însă, pragul acestei ediţii a târgului de carte cu preţ redus au spus reprezentanţii editurilor care, vineri, în cea de-a treia zi de Kilipirim, făcuseră un bilanţ intermediar în urma căruia concluzia a fost: "E mai slab decât la celelate târguri". "După o prezenţă peste aşteptări a cumpărătorilor în prima zi de târg, ieri (joi, n.r.) au venit foarte puţini oameni, dar mai este şi weekend-ul", a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanta Editurii Humanitas.

Aceeaşi percepţie cu privire la prezenţa redusă a publicului o au şi reprezentanţii editurilor Litera, Nemira sau Curtea Veche. "La celelalte ediţii a fost mai bine", au spus ei.

Galeria Dalles a început să se anime timid vineri, la puţin timp după ora 11.00, când la standurile înţesate cu oferte de carte au început să poposească mai multe persoane trecute de prima tinereţe şi doar câţiva tineri veniţi să profite de reduceri. 
 
Niciun titlu nu se vinde la Kilipirim cu preţul iniţial, aşa că achiţiziile pot fi considerate, în cele mai multe dintre cazuri, un chilipir, aşa cum sugerează chiar numele târgului. La standul Editurii Curtea Veche, noutăţile editoriale se vând cu un preţ redus cu 15%, iar cărţilor lansate în urmă cu un an le este aplicată o reducere de 30%. Titlurile mai vechi sunt chiar mai ieftine - cu 50% - şi nu lipsesc, aşa cum de altfel de poate constata la standul fiecărei edituri, volumele vândute la preţuri de 3 lei, 5 lei sau 10 lei. 

Printre cărţile la mare căutare se numără volumul "Să gătim cu Jamie" (redus la 60 de lei de la 88 de lei), "Cum să oprim îmbătrânirea" (redus la 10 lei de la 28 de lei) şi "Hipnoza" (cu 50% mai ieftin la târg - 18 lei), potrivit reprezentanţilor editurii Curtea Veche. 

Ofertant este şi standul editurii Nemira, unde, pe lângă o reducere de 30% la toate titlurile, două dintre cele mai populare titluri pe piaţa de carte din România - "Dune" şi "Jocurile foamei" - sunt vândute la preţ redus, atât individual, cât şi în pachet - pachetul "Dune" (6 volume) costă 241,67 de lei (preţ iniţial 439,40 de lei), pachetul "Jocurile Foamei" (3 volume) costă 75,70 de lei, preţul unui volum fiind de 32 de lei. Mai mult, editura oferă la acest târg peste 300 de titluri cu preţuri cuprinse între 3 şi 20 de lei.

Aceleaşi reduceri consistente sunt practicate şi la apariţiile Editurii Litera. Titluri semnate de autori români sau străini, dar şi ghiduri turistice, cărţi de fotografie, de gastronomie sau dedicate tinerelor mămici, se vând în perioada târgului Kilipirim cu reducere de 25% sau 50%.

Din oferta Editurii Trei nu lipsesc bestsellerurile "Cele 50 de vicii ale domnului Gray" de E. L James - povestea erotică cel mai bine vândută în Franţa - care la Kilipirim este la preţul de 39 de lei, şi cel mai recent volum al francezului Marc Levy, "Strania călătorie a domnului Daldry", la preţ de 25 de lei. Cele 350 de titluri cu care editura a venit la ediţia de toamnă a târgului de carte cu preţ redus sunt mai ieftine cu 30 până la 70%.

Tot la Kilipirim, sunt prezente edituri consacrate pentru carte şcolară sau universitară, organizatorii acordând o atenţie deosebită şi stilului de viaţă sănătos şi medicinei alternative.

Astfel, la primul etaj al Galeriei Dalles, vizitatorii au ocazia să-şi aprofundeze informaţiile despre homeopatie, aromaterapie şi cristaloterapie, în cadrul târgului ezoteric organizat sub numele "Armonie pentru corp, minte şi spirit". De la standuri dedicate cosmeticii "verzi" sau alimentaţiei bio şi până la publicaţii destinate terapiilor alternative, spaţiul expoziţional oferă alternative pentru o viaţă sănătoasă. În peisajul eterogen al târgului, un loc apreciat îl ocupă mini-cabinetul de masaj, unde vizitatorii simt pe propria piele relaxarea.

Cea de-a XV-a ediţie a târgului de carte cu preţ redus este deschis până duminică, între orele 10.00 şi 20.00, la Sala Dalles din Capitală, intrarea vizitatorilor fiind liberă.

Scrisă de Alina Dan
sursa: Mediafax.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>