Treceți la conținutul principal

Mari scriitori internaţionali vin la Timişoara (24-26 octombrie)

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara va avea loc in perioada 24-26 octombrie. Printre invitaţi sunt irlandezul Philip O Ceallaigh şi ungurul Attila Bartis.

La finalul acestei luni, în perioada 24-26 octombrie, la Muzeul de Artă (Palatul Baroc), va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM).

Desfăşurat sub moto-ul „La Vest de Est/La Est de Vest", evenimentul aduce în oraşul de pe Bega mari scriitori internaţionali.

Slavenka Drakulić, cea mai tradusă şi apreciată scriitoare şi publicista croată a momentului, publicată în limba română la Editura Curtea Veche, Richard Swartz, scriitor suedez şi unul dintre cei mai importanţi jurnalişti din Europa Centrală şi de Est, cu două volume traduse în limba română, la Editura Univers vor fi prezenţi la eveniment.

De asemenea, va fi invitat şi Attila Bartis, unul dintre cei mai traduşi prozatori contemporani din Ungaria, publicat în limba română de editurile Paralela 45.

Jan Koneffke (Germania), Vladimir Arsenijević, Philip O Ceallaigh şi Vasile Ernu sunt şi ei printre invitaţi.

Li se alatură, cu lecturi în avanpremieră, cinci scriitori timişoreni cunoscuţi: Adriana Babeţi, Cornel Ungureanu, Viorel Marineasa, Daniela Raţiu şi Tudor Creţu.

Amfitrionii celor trei seri de Festival sint Mircea Mihăieş, Denisa Comănescu şi Robert Şerban.

Autor: A.M.O.
sursa 
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>