Inscrieri pentru cel de-al VIII-lea festival national “Vasile Lucaciu”, din Maramures

PoeziePregatirile pentru noua editie a Festivalului National de Literatura „Vasile Lucaciu” au fost deja incepute, anunta organizatorii, desi manifestarea e programata sa se desfasoare peste o luna si jumatate. In aceste zile s-a dat insa startul inscrierilor, pentru tinerii creatori dornici sa se afirme. Evenimentul literar este dedicat poetilor, eseistilor si scriitorilor care nu au debutat in volum si va avea loc in zilele de 1 si 2 decembrie.

Cei care vor sa se inscrie la editia a XVIII-a bienala a festivalului de la Cicarlau sunt asteptati sa trimita texte – cate 10-15 pagini de poezie sau proza, printate in doua exemplare – la sediul primariei din localitate, cod postal 437095. Se pot trimite lucrari si in format electronic, pe adresa de pe e-mail primariacicarlau@yahoo.com  , data limita pentru inregistrare fiind 15 noiembrie.

Juriul va fi format din scriitori de la reviste literare din Cluj, Oradea, Satu Mare, Zalau, Bistrita si Baia Mare. 


Organizatorii au anuntat ca vor acorda premii in bani: 800 lei pentru cel mai valoros text din concurs (poezie ori proza), 350 lei premiul I pentru poezie, 300 lei premiul II pentru poezie, 250 lei premiul al III-lea pentru poezie, 350 lei premiul I pentru proza, 300 lei premiul al II-lea pentru proza, 250 lei premiul al III-lea pentru proza.

De asemenea, vor exista premii ale revistelor, constand in publicare si vor fi distribuite carti din Maramures, oferite de gazde. In program e prinsa o vizita la casa in care s-a nascut memorandistul Vasile Lucaciu iar finalistii alesi de juriu vor primi cazare si masa gratuite pentru a putea lua parte la festivitatea de premiere. 


autor:  eMM.ro
sursa