Treceți la conținutul principal

Festivalul cultural Strada de C’Arte, între 21 - 29 septembrie, în Bucureşti

Ediţia a doua a festivalului cultural în aer liber Strada de C’Arte se va desfăşura în perioada 21 - 29 septembrie, pe strada Boteanu din Bucureşti, care se va transforma într-o zonă pietonală şi va găzdui un târg de carte, expoziţii de arhitectură, proiecţii de filme şi concerte live. 

Ediţia 2012 a Strada de C’Arte este organizată de Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" (BCU) şi Fundaţia Universitară "Carol I". 
 
Timp de nouă zile, începând din 21 septembrie, ora 17:00, şi până în 29 septembrie, ora 20:30, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei pot beneficia de o amplă ofertă de evenimente culturale, la care accesul va fi gratuit.

Strada Boteanu se va transforma într-o zonă pietonală, găzduind unul dintre cele mai mari târguri de carte în aer liber din Bucureşti. 14 edituri şi librării, expoziţii de arhitectură, proiecţii de filme, concerte live de blues şi jazz, seri de poezie, dezbateri şi ateliere de pictură şi desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.

"Peste 15.000 de bucureşteni şi vizitatori ai Capitalei au participat anul trecut la Strada de C’Arte. Pentru ei, dar şi pentru iubitorii de cultură în general, am decis să organizăm anul acesta a doua ediţie a festivalului şi să extindem perioada de desfăşurare a acestuia", a declarat Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I". "Credem că Bucureştiul, ca orice capitală europeană, are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergură şi sperăm ca festivalul să devină o tradiţie şi un model în peisajul public autohton. A doua ediţie a festivalului Strada de C’Arte este organizată, la fel ca şi anul trecut, exclusiv datorită susţinerii partenerilor noştri privaţi", a mai spus Mireille Rădoi.

La prima ediţie, cele 14 edituri prezente pe Strada de C’Arte au oferit vizitatorilor peste 5.000 de titluri şi au înregistrat vânzări record de peste 10.000 de exemplare. Anul acesta, BCU aduce târgul de carte pe strada Boteanu, alături de o expoziţie de carte şi proiecte de arhitectură în Curtea de arhitectură. Vizitatorii vor regăsi titluri româneşti şi străine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansări de carte şi vor putea lua parte la concerte live în Rampa de jazz şi poezie.

În Aula BCU vor fi proiectate filme româneşti cu participarea unora dintre regizori sau scenarişti, toate cu intrare liberă. Pentru cei care vor să se recreeze, organizatorii au pregătit terase efemere, o flotă de biciclete şi internet wireless gratuit în tot perimetrul Strada de C’Arte. Cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management şi Dezvoltare Durabilă (IMDD), vor putea participa la ateliere de modelaj şi desen, dar şi la concursuri de pictură şi imprimare pe materiale textile, pe "Strada Copiilor".

"Ca şi anul trecut propunem vizitatorilor tururi ghidate prin clădirile bibliotecii, spaţii cu o istorie impresionantă, recent restaurate şi extinse. Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au participat la aceste tururi ghidate, care au loc imediat după terminarea programului obişnuit al bibliotecii", a precizat Mireille Rădoi.

Totodată, o dezbatere organizată în cadrul festivalului, intitulată "Educaţie la firul ierbii" (pe tema "Vrem o ţară verde sau una neagră? Avem doar una. Cum procedăm?"), va aduce faţă în faţă decidenţi politici şi membri ai societăţii civile. În paralel, IMDD organizează campania "Fiecare copil merită să citească - Donează o carte!", pe "Strada Copiilor", pentru facilitarea accesului la educaţie pentru copiii proveniţi din familii defavorizate.

sursa: mediafax.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu