Treceți la conținutul principal

Concurs internațional de poezie și eseu George Bacovia

Înscrierile la Concursul internaţional de poezie şi eseu care poartă numele creatorului literar George Bacovia, apreciat de critica de specialitate drept ‘cel mai important poet simbolist român’, au fost lansate marţi [21 august] de revista de cultură şi atitudine ‘Plumb’, ce apare la Bacău.

Competiţia literară se adresează tinerilor din ţară şi din străinătate care nu au debutat editorial şi nu au împlinit încă 35 de ani’, a declarat pentru AGERPRES preşedintele filialei băcăuane a Uniunii Scriitorilor din România, Calistrat Costin.

Regulamentul prevede că vor fi acceptate în competiţie lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, fiecare participant având dreptul să se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum 10 poezii ori cu un eseu de până la zece pagini care să facă referire la viaţa şi opera poetului George Bacovia.

Juriul, alcătuit din scriitori, poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR), va acorda câte trei premii şi trei menţiuni în bani, alte premii fiind acordate de câteva dintre cele mai apreciate reviste literare şi sponsori locali.

Lucrările se vor trimite până la data de 1 septembrie pe adresa USR- Filiala Bacău ori pe adresa de e-mail a aceleiaşi organizaţii.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 21 septembrie la Centrul de Cultură ‘George Apostu’ din Bacău, fiind înscrisă în cadrul programul celei de a doua ediţie a manifestărilor cultural-artistice care se vor derula în perioada 19-23 septembrie, sub genericul ‘Toamnă Bacoviană’, eveniment complex desfăşurat sub egida şi în organizarea Consiliului Judeţean Bacău în parteneriat cu Primăria municipiului Bacău.

‘Valoarea totală a acestui proiect, care a repurtat un deosebit succes la ediţia de anul trecut, se ridică la peste 41 de milioane lei vechi, din care peste o jumătate vor fi acoperite de CJ Bacău’, a declarat pentru AGERPRES vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Brăneanu.

La evenimentul din această toamnă, din al cărui program nu vor lipsi serile de poezie şi muzică, spectacole de teatru, mese rotunde, simpozioane, lansări de carte, vizite culturale, au fost invitate peste 300 de personalităţi ale culturii româneşti: membri ai Academiei Române, scriitori, editori, actori, muzicieni, profesori universitari, dar şi elevi, studenţi, reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi judeţene.

sursa: Cronica Romana

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu