Concurs internațional de poezie și eseu George Bacovia

Înscrierile la Concursul internaţional de poezie şi eseu care poartă numele creatorului literar George Bacovia, apreciat de critica de specialitate drept ‘cel mai important poet simbolist român’, au fost lansate marţi [21 august] de revista de cultură şi atitudine ‘Plumb’, ce apare la Bacău.

Competiţia literară se adresează tinerilor din ţară şi din străinătate care nu au debutat editorial şi nu au împlinit încă 35 de ani’, a declarat pentru AGERPRES preşedintele filialei băcăuane a Uniunii Scriitorilor din România, Calistrat Costin.

Regulamentul prevede că vor fi acceptate în competiţie lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, fiecare participant având dreptul să se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum 10 poezii ori cu un eseu de până la zece pagini care să facă referire la viaţa şi opera poetului George Bacovia.

Juriul, alcătuit din scriitori, poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR), va acorda câte trei premii şi trei menţiuni în bani, alte premii fiind acordate de câteva dintre cele mai apreciate reviste literare şi sponsori locali.

Lucrările se vor trimite până la data de 1 septembrie pe adresa USR- Filiala Bacău ori pe adresa de e-mail a aceleiaşi organizaţii.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 21 septembrie la Centrul de Cultură ‘George Apostu’ din Bacău, fiind înscrisă în cadrul programul celei de a doua ediţie a manifestărilor cultural-artistice care se vor derula în perioada 19-23 septembrie, sub genericul ‘Toamnă Bacoviană’, eveniment complex desfăşurat sub egida şi în organizarea Consiliului Judeţean Bacău în parteneriat cu Primăria municipiului Bacău.

‘Valoarea totală a acestui proiect, care a repurtat un deosebit succes la ediţia de anul trecut, se ridică la peste 41 de milioane lei vechi, din care peste o jumătate vor fi acoperite de CJ Bacău’, a declarat pentru AGERPRES vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Brăneanu.

La evenimentul din această toamnă, din al cărui program nu vor lipsi serile de poezie şi muzică, spectacole de teatru, mese rotunde, simpozioane, lansări de carte, vizite culturale, au fost invitate peste 300 de personalităţi ale culturii româneşti: membri ai Academiei Române, scriitori, editori, actori, muzicieni, profesori universitari, dar şi elevi, studenţi, reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi judeţene.

sursa: Cronica Romana