Treceți la conținutul principal

Cele mai vândute e-book-uri la editurile românești

Apariția cărților digitale i-a determinat pe unii să prezică sfârșitul poveștilor pe hârtie. Lupta încă este în desfășurare, dar ceea ce știm cu siguranță în momentul de față este faptul că editurile s-au adaptat și au venit cu tot mai multe titluri sub formă de e-book pentru cititorii care preferă ecranul.

Noul trend pătrunde încet-încet și pe piața românească, iar 2011 poate fi considerat primul an în care a existat o ofertă consistentă pentru acest domeniu. În general prețul unui e-book este accesibil, reprezentând mai puțin de jumătate din prețul unei cărți clasice. Iar costurile ar putea deveni și mai mici dacă pe viitor Uniunea Europeană va lua decizia de aliniere a cotei de TVA pentru cărțile digitale la nivelul celei pentru cărțile tipărite. În România, cota de TVA pentru cărțile tipărite este de 9%, în vreme ce pentru cărțile digitale, cota este de 24%.

Cea mai activă editură în ceea ce privește digitalizarea cărților este Polirom, care are deja peste 260 de titluri disponibile şi 50 de titluri în lucru. Pe locul doi se află editura Litera, Humanitas fiind pe trei. Totuşi există edituri importante care încă nu s-au lansat în ceastă aventură: Rao, Curtea Veche, Art, Paralela 45.

Mai jos aveți primele cinci e-book-uri în top-urile de vânzări ale principalelor edituri.

Nemira
1. Ghidul Xenofobului: Grecii, de Alexandra Fiada
2. Forma Apei, de Andrea Calogero Camilleri
3. Ochii jupâniței, de Rodica Ojog-Brasoveanu
4. Logofătul de taină, de Rodica Ojog-Brasoveanu
5. Să nu ne uităm la ceas, de Rodica Ojog-Brasoveanu

Trei
1. Cartea gesturilor europene, de Peter Collett
2. Dragoste virtuală, de Daniel Glattauer
3. Trage-mi-o, de Virginie Despentes
4. Dezgolită, de Lola Beccaria
5. Devorări, dei Richard Millet

Polirom
1. Sînt o babă comunistă!, de Dan Lungu
2. Solar, de Ian McEwan
3. Slăbești mâncând. Cum să scapi de kilogramele în plus și să mănînci după pofta inimii, de Gabriela Man
4. Jurnalul fericirii, de N. Steinhardt
5. Litera din scrisoarea misterioasă, de Alex Leo Serban

Humanitas
1. Amintiri din pribegie, de Neagu Djuvara
2. Despre frumuseţea uitată a vieţii, de Andrei Pleşu
3. Frumoasele străine, de Mircea Cărtărescu
4. Despre seducție, de Gabriel Liiceanu
5. Aleph, de Paulo Coelho

Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu