Treceți la conținutul principal

"Sfinţia Sa" - cartea care a indignat Vaticanul

O carte lansată de jurnalistul italian Gianluigi Nuzzi a determinat Vaticanul să-l dea în judecată pe autor. Intitulat Sfinția Sa, volumul cuprinde o serie de scrisori papale confidențiale, note de serviciu, memo-uri și chiar documente diplomatice.

Nuzzi vorbește în cartea sa despre multe subiecte sensibile cum ar fi lupta internă pentru putere, scandalurile de pedofilie din Biserică și pozițiile diplomatice ale Vaticanului cu privire la Ierusalim și Cameroun.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Frederico Lombardi, a calificat cartea drept „un act criminal” spunând că documentele folosite în ea au fost cu siguranță furate. Autoritățile Sfântului Scaun au demarat o anchetă și au cerut sprijinul poliției internaționale. „Papa, dar și mai mulți dintre colaboratorii săi și dintre persoanele cărora el le-a adresat mesaje, și-au văzut violate drepturile la confidențialitate și la libertatea corespondenței”, a fost o altă declarație din partea unui înalt prelat.

Însă aceasta nu este prima carte a lui Gianluigi Nuzzi care încearcă să dea la iveală secrete legate de Vatican. În 2009 el a lansat un volum numit Vatican SpA despre tranzacțiile efectuate de Banca Vaticanului.

Scris de Andreea Chebac 
sursa: bookblog.ro

Acelasi subiect tratat in Huffington Post

+ 1 articol in limba italiana: “Ho avuto paura”. Gianluigi Nuzzi racconta com’è nato il suo ultimo libro “Sua Santità”

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu