A murit Ray Bradbury, autorul celebrului roman "Fahrenheit 451"

A murit Ray Bradbury, autorul celebrului roman "Fahrenheit 451"Autorul romanului "Fahrenheit 451" a murit [astazi, 6 iunie] la 91 de ani în Los Angeles. Ray Bradbury a scris numeroase romane şi colecţii de nuvele SF şi horror.

Bradbury este cunoscut pentru romanele "The Martian Chronicles", "Dandelion Wine", "Something Wicked This Way Comes" şi "Fahrenheit 451". Multe dintre romanele şi nuvelele sale au fost ecranizate, iar scriitorul a lucrat şi el la câteva scenarii, printre care şi "Moby Dick", versiunea din 1956.

Ray Bradbury spune în 2009 despre el că este un autor "hibrid". "Sunt îndrăgostit de filme şi de teatru, dar şi de librării". În ciuda efectelor pe care le-a avut atacul cerebral suferit, scriitorul a continuat să scrie. Associated Press dezvăluie că Bradbury scria zilnic în subsolul său.

"A influenţat atât de mulţi artişti, scriitori, profesori şi oameni de ştiinţă şi este întotdeauna reconfortant să aud poveştile lor. Poveştile voastre. Memorie lui va dăinui prin cărţile sale, film, televiziune şi teatru, dar mai important, în minţile şi inimile celor care l-au citit, pentru că pentru că a-l citi înseamnă a-l cunoaşte. Era cel mai mare copil pe care îl ştiu.", a spus nepotul scriitorului despre el.

sursa

resurse suplimentare la Ray Bradbury online