Treceți la conținutul principal

La salonul cartii LIVRESQUE 2012 celebram Ziua internationala a cartii si a dreptului de autor

DRAGOSTE, MISTERE, DRAME, COMEDII ŞI ATMOSFERĂ SHAKESPERIANĂ: IL COMEMORAM PE MARELE DRAMATURG ENGLEZ WILLIAM SHAKESPEARE SI CELEBRAM ZIUA INTERNATIONALA A CARTII SI A DREPTULUI DE AUTOR ÎN CADRUL CELEI DE-A DOUA EDIŢII A SALONULUI CĂRŢII LIVRESQUE

Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque, organizata in parteneriat cu British Council, se va desfăşura in perioada 19-22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti şi este aşteptată participarea a peste 50 de edituri expozante, pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp.

 Întrucât precede ziua de 23 aprilie, când este comemorat cel mai mare dramaturg al lumii, William Shakespeare, Salonul Cartii Livresque va fi gazda unor trupe de teatru care vor surprinde prin originalitatea interpretării şi abordării cunoscutelor piese ale autorului, dar si a unor concursuri de cultura generala despre literatura engleza.

LIVRESQUE aduce, de asemenea, in prim plan Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor prin găzduirea de seminarii şi workshop-uri, campanii de încurajare a lecturii şi de promovare a culturii scrise, atât prin prezenţa unor scriitori consacraţi, cât şi prin descoperirea unor tineri talentaţi, care vor avea astfel şansa de a-şi face cunoscute operele de debut la „Colțul Vorbitorului”, un spatiu special amenajat pentru lansari, dar si pentru evenimente si sesiuni de dezbatere, mese rotunde şi prezentări pe diverse teme de interes atât pentru specialişti, cât şi pentru cei dornici de informare precum ACTA, exportul de cultura, statutul scriitorului roman si multe alte teme de actualitate pentru Romania.

 „Targetul Salonului Cartii Livresque este format din vizitatori culţi, exigenţi şi atenţi la nou, interesati de activitatea simplă şi placută a parcurgerii in liniste, a paginilor din cartile favorite.
Suntem siguri ca evenimentele, activitatile si manifestarile conexe, organizate impreuna cu partenerii noştri, precum British Council, vor aduce un plus de valoare pentru publicul nostru”, a declarat Domnul Dragoş Chiorean, Managing Director - Precise Marketing, organizatorul Salonului Cărţii Livresque.


Salonul Cărţii Livresque 2011:

Prima ediţie a apărut ca un proiect aparte, strict cultural, adresat iubitorilor de carte, şi s-a desfăşurat în februarie 2011.


Au participat 31 firme, iar numărul estimat de vizitatori a fost de cca. 5000 de persoane.

În cadrul Salonului vizitatorii şi expozanţii s-au implicat intr-o campanie de donaţie de carte, astfel că Centrul Social pentru Copii “Sfânta Macrina” a dobândit cu aceasta ocazie o intreagă bibliotecă pentru copiii instituţionalizaţi.

Dragos Chiorean

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu