Înfrângere pentru ACTA? Documentul „ridică mai multe temeri decât speranţe”

Raportorul legislativului european în problema Acordului Internațional de combatere a contrafacerii (ACTA) a declarat astăzi că documentul nu oferă destule garanții pentru cetățeni și că, prin urmare, va recomanda Parlamentului să-l respingă. 

După o dezbatere organizată de Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), la care au participat reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai industriei și grupuri de cetățeni, David Martin a precizat, citat de Agerpres.ro: „Conferinţa de astăzi mi-a confirmat suspiciunea că ACTA ridică mai multe temeri decât speranţe. Cea ce oferă în privinţa importantelor drepturi de protecţie intelectuală este redus de potenţialele ameninţări la adresa libertăţilor civile şi a libertăţii internetului”.

El a mai spus că, după ce Parlamentul European va respinge documentul, Comisia va trebui să caute alte mijloace de apărare a proprietății intelectuale europene pe piața globală.

Proiectul de raport va fi prezentat pe 25 aprilie, iar până la sfârșitul lunii mai, Comisia pentru comerţ internaţional (INTA) a Parlamentului European, cea care va decide în acest dosar, va vota până la sfârşitul lunii mai. Votul în cadrul plenului legislativului urmează să se desfășoare în iunie.

După ce documentul ce ar trebui să facă ordine în online a fost primit cu proteste în mai toată Europa, iar 2,5 milioane de persoane au semnat o petiție împotriva acestuia, mai multe țări – între care și România – au suspendat ratificarea acordului.

sursa: yahoo news 
sursa foto