Treceți la conținutul principal

Romanul „Pianistul afgan”, pe prima poziţie a clasamentului Cercului de lectura al USV

Cercul de lectură de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava s-a reunit zilele trecute pentru a stabili clasamentul celor mai bune romane publicate în anul 2011 în Franţa, desemnând pe prima poziţie romanul “Pianistul afgan”, al tinerei autoare Chabname Zariâb.

Cercul de lectură de la Universitatea “Ştefan cel Mare”, coordonat de prof. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, este alcătuit din cadre didactice, masteranzi şi doctoranzi (Briana Belciug, Olga Gancevici,  Cristina Hetriuc, Corina Iftimie, Anca Măgurean, Nicoleta Moroşan, Petronela Munteanu, Cristina Strătilă).

Evaluarea cărţilor publicate în Franţa este o activitate care a început în anul 2010, în parteneriat cu Institutul Francez din Iaşi, coordonată de structuri culturale din Chambéry, sub genericul  “Festival/Prix du premier roman”.

“Acest tip de evaluare - spune prof. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc - a unor romancieri aflaţi la debut se deosebeşte de jurizările tradiţionale, realizate de critici sau scriitori, întrucât diversele cercuri de lectură propun şi impun de multe ori un suflu nou şi tineri autori care, ulterior, confirmă poziţia de vârf din clasament”.

Speranţa membrilor Cercului de lectură din cadrul universităţii sucevene este ca romanul “Le pianiste afghan” (“Pianistul afgan”), desemnat pentru prima poziţie a clasamentului (care cuprinde zece titluri) să-şi continue fără obstacole drumul spre încununarea finală, în Franţa.

de
Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>