Treceți la conținutul principal

Autori invitati la Salonul de Carte BOOKFEST Timisoara: 15-17 martie 2012

Autori cunoscuti, de la romancieri, eseisti si critici literari, la specialisti in cele mai diverse domenii, se vor intilni cu cititorii in cadrul primei editii a Salonului de Carte Bookfest Timisoara, eveniment ce va avea loc intre 15 si 17 martie. Intre invitatii Salonului de Carte se numara Horia-Roman Patapievici, Varujan Vosganian, Radu Paraschivescu, Daniel Daianu, istoricul american Larry Watts, criticul literar Daniel Cristea-Enache,  antropologul Hanna Bota.   

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi prezent la Bookfest simbata, 17 martie, incepind cu ora 16.30, in cadrul unui eveniment gazduit de Mircea Mihaies.

Cu jumatate de ora inainte, tot simbata, 17 martie, de la ora 16.00, scriitorul Varujan Vosganian  isi va lansa, in cadrul salonului, volumul Cartea soaptelor (Polirom, 2009) – o carte primita excelent atit de criticii autohtoni, cit si de cititori, recompensata cu distincii literare importante si careia i se contureaza deja un destin international spectaculos.

Scriitorul, publicistul si excelentul traducator Radu Paraschivescu, de asemenea unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi si el prezent la Bookfest Timisoara: vineri, incepind cu ora 17.00, isi va lansa, alaturi de Adriana Babeti, cea mai recenta carte, Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian, iar simbata, de la ora 17.30, va discuta, alaturi de Dana Craciun, despre cea mai recenta traducere a sa, Oameni din Dublin, de James Joyce.

Si cel mai nou titlu semnat de apreciatul economist Daniel Daianu, fost ministru de Finante si presedintele Societatii Romane de Economie, va fi lansata de Bookfest Timisoara: joi, 15 martie, incepind cu ora 17.00. Despre volumul Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia, aparut in urma cu citeva luni la Editura Polirom, va vorbi Nicolae Taran.

Istoricul american Larry Watts este ivitatul de onoare al Editurii Rao la prima editie a Salonului de Carte Bookfest Timisoara. Watts isi va lansa vineri, 16 martie, la ora 18.00, volumul Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al Blocului sovietic in Romania alaturi de editorul sau, Ovidiu Enculescu, directorul general al editurii Rao.

Simbata, 17 martie, incepind cu ora 15.00, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache va fi prezent in spatiul de lansari al salonului de carte, alaturi de invitatii sai, Alina Radu, Marcel Tolcea si Tudor Cretu, intr-o intilnire cu publicul, prilejuita de lansarea celei mai recente si mai personale carti ale sale, Cinematograful gol (Polirom, 2011).

Antropologul Hanna Bota isi va lansa  la Bookfest Timisoara cartea-revelatie publicata anul trecut la Editura Cartea Romanesca, Ultimul cannibal. Jurnal de antropolog, in cadrul unui eveniment gazduit de Cornel Ungureanu: joi, 15 martie, incepind cu ora 13.00.

Diana-Florina Cosmin este invitata editurii Curtea Veche la Bookfest Timisoara. Redactor-sef al revistei Forbes Life si colaborator al revistei Cosmopolitan, Diana-Florina Cosmin isi va lansa, simbata, 17 martie, de la ora 17.00, cartea de debut: Povestile unei inimi.

Gazduit de Centrul Regional de Afaceri Timis (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22) prima editie a Salonului de Carte BOOKFEST Timisoara propune vizitatorilor lansari de carte, vizionari de filme, expozitii, mini-Bookfest: eveniment dedicat copiilor, mini-recital acustic. Programul de vizitare: zilnic, 10.00-20.00 (cu exceptia zilei de joi, 15 martie, cind are loc deschiderea oficiala, la ora 12.00), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.
de D.S. HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu