Tinerii poeţi, invitaţi să intre în Concursul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

Competiţia creativă se desfăşoară în cadrul Festivalului  Internaţional de Poezie „Grigore Vieru“, ediţia a III-a, ce va avea loc în perioada 26 – 29 octombrie 2011 la Chişinău şi Iaşi

Sunt aşteptaţi să se înscrie tineri poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora, care au până în 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi nu au volume individuale publicate.

Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite pe adresa: Asociaţia Culturală Feedback Iaşi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700115, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 15 octombrie, data poştei.

Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul de pus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar în interior vor fi specificate datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare.

Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul.

Concursul se va finaliza cu următoarele premii:

Marele Premiu „Grigore Vieru” -  constând în publicarea volumului în 300 exemplare
Premiul I  -  500 lei
Premiul II – 400 lei;
Premiul III – 300 lei.
Menţiune – 200 lei

La acestea se vor adăuga premii oferite de reviste literare din România şi Republica Moldova. Grupajele de poeme premiate vor fi publicate în Cartea festivalului.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Feedback Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Primăria Chişinău, Ministerul Culturii, Editura „Princeps Edit“, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

Autor: Laura Pumnea