Situația librăriilor independente naște reacții în Marea Britanie‏

Numărul librăriilor independente a scăzut în Marea Britanie cu mai mult de un sfert din 2006 până acum. Booksellers Association avea în iunie 2006 1483 de membri, iar în iunie anul acesta numără doar 1099, și numărul noilor înscrieri a scăzut de la 50 anual, la 23.


Un sondaj a arătat că principalele probleme ale micilor afaceri sunt ratele mari pe care trebuie să le plătească (29%) și parcările foarte scumpe din centrele orașelor (28%). În aceste condiții mai multe voci s-au ridicat pentru a cere acordarea de ajutor librăriilor. Principalele măsuri solicitate sunt: scutirea de rate pentru afacerile cu valoare culturală sau educațională și crearea unei coaliții între editori, guvernanți și consumatori pentru a apăra interesele librăriilor independente.

Tim Godfray, președintele Booksellers Association a declarat: "Booksellers are already at the heart of their communities, key parts of their local high streets, and are undertaking positive and innovative work across the country to make their shops the best places to browse and discover new books."

Scris de Andreea Chebac
 
Sursa: http://www.bookblog.ro/stire/situatia-librariilor-independente-naste-reactii-in-marea-britanie/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro si www.guardian.co.uk