10 lucruri pe care avocatul nu ți le va spune niciodată


“Când știi dacă un avocat minte?/I se mișcă buzele”. Este unul dintre sutele de bancuri cu avocați, dar care nu răspunde la altă întrebare: Ce trebuie să știi când nu i se mișcă buzele?1. Nu știu legea, dar îi știu pe judecători. Nici ei nu prea știu legea.

2. Poți să câștigi procesul dar să nu obții nici un ban. Contează cât e de solvabilă partea adversă. De-aia îți cer onorariul înainte.

3. Ştiu zece avocați mai buni și mai ieftini ca mine. Tu nu-i știi, de-aia ești aici.

4. Dacă este foarte limpede că ai dreptate, înseamnă că te jefuiesc de bani. Ai putea să câștigi singur sau să găsești alt avocat, mult mai ieftin, doar pentru formalități.

5. Dacă este foarte limpede că nu ai dreptate, iar înseamnă că te jefuiesc de bani. Mai bine caută un avocat dispus să accepte o cotă cât mai mare ca onorariu de succes.

6. Tarifele mele sunt variabile, în funcție de client. Pentru tine, regula este “până la ultimul bănuț”.

7. Poate e mai bine să te împaci cu adversarul din proces și să scutești în felul ăsta o mulțime de cheltuieli inutile. De exemplu, cheltuiala cu mine.

8. Sunt maestru la amânări, recuzări, contestații. Dosarele nu le citesc niciodată.

9. Dacă îți cer să mă plătești cu ora, poți să stai liniștit, înseamnă că sunt un avocat harnic: lucrez cel puțin 48 de ore pe zi.

10. Nu pierd procese! Rectific: Nu! Pierd procese.

sursa: http://www.riscograma.ro/1336/10-lucruri-pe-care-avocatul-nu-ti-le-spune-niciodata/