Treceți la conținutul principal

Se inaugurează Centrul de Artă şi Cultură Japoneză din Cluj-Napoca

Centrul de Artă şi Cultură Japoneză din Cluj-Napoca îşi deschide porţile noului sediu joi, 22 septembrie 2011. Ceremonia de inaugurare constă în prezentarea activităţii generale a întregului Centru, precum şi în momente culturale tradiţionale japoneze şi româneşti.

La ora 16.30 este programata tăierea panglicii, după care urmează discursurile invitaţilor speciali, respectiv al domnului primar Sorin Apostu, al domnuluiIkegami Yoshihiko, profesor emerit al Universităţii Tokyo, actualmente profesor la “Universitatea Souwa Joshi Daigaku”, al doamnei Ikegami Ikuko, profesor specialist în lingvistica japoneză, al domnului Touta Reiko, profesor universitar la “Universitatea Souwa Joshi Daigaku”, al doamnei Yamaguchi Akira, lector Japan Foundation, la Universitatea Bucureşti. De asemenea, doamna Rodica Frenţiu, conferenţiar doctor la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, va ţine un discurs în calitate de coordonator al Centrului de Artă şi Cultură Japoneză.

Imediat după discursuri, mezzosoprana Lavinia Bocu susţine un moment muzical japonez, iar doamna Maria Leşe încântă printr-un moment muzical românesc.

De asemenea, doi aikidoka, centură neagră, fac o scurtă demonstraţie de aikido.

Atmosfera niponă este completată de un dineu cu specific japonez.

Centrul de Artă şi Cultură Japoneză îi aşteaptă pe toţi iubitorii de cultură niponă să participe la cursurile de limbă japoneză, de muzică japoneză, de origami, de ikebana, de caligrafie japoneză, precum şi la cercurile de literatură şi poezie japoneză.

Clădirea ce adăposteşte Centrul de Artă şi Cultură se află pe strada Plopilor, la nr. 62. În aceeaşi clădire îşi au sediul încă două instituţii cu profil japonez: sediul central al Fundaţiei Române de Aikido Aikikai şi restaurantul japonez Nobori.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu