Dramaturgii romani se pot inscrie la concursul de dramaturgie TalkingAboutBorders.eu

Institutul Cultural Roman anunta inceperea inscrierilor pentru dramaturgii din Romania la concursul TalkingAboutBorders.eu. Concursul de dramaturgie se desfasoara anual, incepand din 2005, in cate o tara din Europa de Est. In 2011, competitia se organizeaza in Romania. Un juriu international selecteaza cea mai buna piesa inscrisa in concurs si ofera un premiu de 3.500 de euro. Piesa castigatoare va fi montata in Germania.

TalkingAboutBorders.eu Drama Competition este un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene si Internationale din Austria si PEN-Club Austria in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara, si coordonat de regizorul Christian Papke.

Lansat in 2005, concursul se desfasoara anual intr-o tara din Europa de Est. In 2011, proiectul este adresat dramaturgilor romani, invitati sa participe cu o piesa inedita pe tema "Talking About Borders: The Life Experience in Times of Changes". Piesa castigatoare va fi montata in Germania, iar autorului i se va decerna un premiu in valoare de 3.500 de euro.

* Se considera parte din premiu: traducerea piesei in limba germana, publicarea ei intr-o prima editie de 11.000 de exemplare si o lectura publica. Castigatorul va fi invitat la Viena. In plus, textul va fi prezentat publicului la Targul de Carte de la Leipzig. Organizatorii asigura punerea in scena a piesei.

* Concursul se adreseaza tuturor persoanelor nascute in Romania, celor care traiesc in Romania ori au cetatenia romana, sau celor care au trait cel putin cinsprezece ani in Romania.

* Piesa va fi scrisa in limba romana si va fi depusa impreuna cu o traducere in limba engleza. Versiunea in limba engleza este necesara doar in scopuri administrative.Un autor poate inscrie in concurs o singura piesa.

* Piesa nu trebuie sa fi fost deja publicata sau jucata. Piesa trebuie sa trateze tema concursului "Vorbind despre granite: Experiente de viata in vremuri in schimbare". Piesa trebuie sa poata fi jucata cu maximum cinci actori. Piesa trebuie sa fie completa (nu sunt admise schite sau fragmente). Participantii trebuie sa accepte in totalitate regulamentul concursului.

Inscrierea in concurs se va face pana la data de 21 decembrie 2011, data postei.

Documente necesare inscrierii in concurs:

1.      Piesa in limba romana

2.      Piesa in limba engleza (versiune neprelucrata)

3.      Curriculum Vitae al autorului in limba engleza

4.      O copie a acestui document (conditiile generale ale concursului) semnata de autor.

Documentele vor fi transmise la adresa Forumul Cultural Austriac, Strada Dumbrava Rosie nr. 7, Cod 020461, Bucuresti. Pe plic va fi inscrisa mentiunea "Drama Contest".

Documentele pot fi transmise si prin e-mail (la Subiect va fi mentionat "Drama Contest") la adresa contact@talkingaboutborders.eu.

In contextul acestui proiect, regizorul Christian Papke va monta o piesa austriaca in cadrul stagiunii Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara.

Nascut in 1974 in Elvetia, Christian Papke a locuit in Brazilia, Germania si Austria. In perioadele petrecute la Rio de Janeiro, Hamburg, Viena si Paris a urmat studii de teatru, film si media, germanistica, filozofie si management. Din 2001 activeaza ca regizor si dramaturg, colaborand cu diverse institutii de profil: Ensembletheater Wien, Theater mbH Wien, Volkstheater Wien, Wiener Metropol, Stadttheater Judenburg, Kunstlerhaus Klagenfurt, Schauspielhaus Graz, Konzerthaus Wien (Austria), Duino (Italia), Atelje 212 Belgrad (Serbia), s.a. Incepand cu stagiunea 2004-2005, conduce, ca reprezentant PEN-Club Austria, proiectul TalkingAboutBorders, lansat la initiativa sa. In 2006 a devenit cel mai tanar membru al PEN-Club Austria iar din 2007 face parte din conducerea acestei organizatii.

de V.M. HotNews.ro