Creații literare pe Twitter


În semn de protest față de decizia BBC de a reduce numărul de nuvele și povestiri difuzate săptămânal pe „Radio 4”, Society of Authors din SUA [http://www.societyofauthors.org/] a inițiat un proiect de creație literară pe Twitter.

Săptămânal un scriitor lansează o frază de pornire pentru o nuvelă iar ceilalți twitteri trebuie să continue adăugând o a doua propoziție. O dată pe oră un juriu selectează cea mai bună încercare și jocul continuă în acest fel până la crearea unei povestiri de 670 de semne. Proiectul va dura cinci săptămâni, iar creațiile rezultate vor fi publicate pe site-ul Society of Authors.

„Radio 4” a fost o rampă de lansare pentru mulți scriitori care au debutat cu proză scurtă, iar aceaste manifestații vin în condițiile în care numărul de povestiri difuzate s-a redus treptat de la șase pe săptămână la numai una.

Sursa: http://www.bookblog.ro/stire/creatii-literare-pe-twitter/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro; www.guardian.co.uk