Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune „Text Construct”

Concursul se adreseaza tuturor persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani si care nu au publicat mai mult de doua volume, iar tema este "Romania Moderna".
"Este un subiect larg, ales tocmai pentru a arata ca suntem constienti de ceea ce se intampla in jurul nostru. Pe de alta parte, este fictiune, ceea ce inseamna ca puteti sa alegeti un subiect si sa il dezvoltati in cele mai uimitoare moduri", spun organizatorii.

In ceea ce priveste sectiunea de poezie, nu se limiteaza decat numarul de pagini, la doua.

Pentru proza scurta, numarul maxim de pagini este de 6. Detaliile de acest gen se pot gasi pe site-ul concursului.

Premiile sunt consistente si se vor oferi separat pentu poezie si proza. Vor fi oferite premii pentru primele trei locuri.

Depunerea lucrarilor va putea fi facuta incepand cu 15 Iulie 2011 si va dura timp de doua luni, pana in 15 Septembrie 2011. Urmeaza apoi jurizarea si premierea. Juriul este format pentru sectiunea de limba romana din d-nul dr Radu Vida, d-nul Cornel Udrea si d-nul Traian Ursente.

Concursul National de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune „Text Construct” este o iniţiativă a www. Texconstruct.eu

Pentru că... 
 
Pentru că avem idealuri şi motivaţie. Credem în capacităţile scriitorilor consacraţi, în devenire sau cei care încă nu ştiu că pot să scrie. Dorim să prezervăm limba română şi urmărim ca lumea să înţeleagă că în continuare scrisul este parte importantă din viaţa noastră, chiar dacă am trecut de la creion şi peniţa stiloului la tastatura unui calculator folosit pe post de caiet. 

Nu ar trebui să lăsăm influenţele acestor elemente tehnologice să ne afecteze capacităţile creative.

Aruncăm mănuşa şi vă chemăm în ringul nostru. Organizarea acestui concurs înseamnă mult pentru noi şi pentru dezvoltarea literaturii contemporane.

Text Construct, în colaborare cu Editura Predania şi Editura Casa Napoca, susţinuţi tehnic de SC Digital Style Srl, vă invită să vă lăsaţi liberă imaginaţia şi să creaţi, să creaţi, să creaţi.

Condiţii de participare

Vârsta participanţilor trebuie să fie mai mare de 16 ani. Formularul de înscriere trebuie completat cu datele solicitate, date pentru care vă asumaţi responsabilitatea că sunt valide. În caz contrar, vă vom retrage dreptul de participare la concurs.

Cetăţenia participanţilor este română.

Fiecare participant poate trimite maxim două creaţii literare pentru fiecare secţiune.

Proza scurtă nu poate să depăşească 8 pagini de word, cu specificaţiile: pagina A4, font Times New Roman 12, spaţiu de 1,15 între rânduri, margini de 1 inch la pagină.

Poezia nu poate să depăşească două pagini de word A4, utilizând specificaţiile de mai sus.
Tematica operelor trebuie să fie România Modernă. Se va scrie ficţiune atât pentru proză cât şi pentru poezie având ca tematică România Modernă.

Creaţia literară pe care participantul o depune trebuie să fie unică, să nu mai fi fost postată în mediul on-line sau publicată pe format de hârtie. Creaţiile literare care se regăsesc în cadrul altor concursuri sau în blog-uri, sau în alte site-uri care publică manuscrise vor fi descalificate şi li se va retrage dreptul de a mai participa la acest concurs.

Desfăşurarea concursului

Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune „Text Construct” va fi organizat pe o durată de aproximativ 6 luni, astfel:
20 Mai – 15 Iulie  - promovare, discuţii pe forum, înregistrare
15 Iulie – 15 Septembrie – sesiune deschisă pentru înregistrare şi depunerea lucrărilor
15 Septembrie – 31 Octombrie  - Jurizarea
Noiembrie -  Acordarea premiilor şi Organizarea Unei Expoziţii de Fotografie sau de Pictură

Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste date în funcţie de situaţiile neprevăzute apărute, de exemplu, un număr foarte mare de lucrări ar putea să necesite o perioadă mai lungă de jurizare.

Regulament pentru categoria proza
Regulament pentru categoria poezie

Juriul va fi format din persoane reprezentative pentru mediul cultural românesc, scriitori sau lectori. În funcţie de numărul de lucrări, vom solicita ajutorul în ceea ce priveşte jurizarea şi altor persoane din aceelaşi domeniu. Fiecare membru din juriu va putea fi regăsit în cadrul paginii dedicate Juriului de pe site.

Premiile vor consta în:

Premiul I      
  • Poezie, Proză - 150 euro + carte Predania + posibil o vacanţă într-o staţiune
Premiul II
  • Poezie, Proză - 100 euro + carte Predania
Premiul III
  • Poezie, Proză - 50 euro

De asemenea, primele aproximativ 50 cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum de culegeri de proză scurtă.
Premierea câştigătorilor se va realiza în funcţie de posibilităţile momentului şi ne rezervăm dreptul de a anunţa evoluţia şi modificările realizate în acest sens pe parcursul desfăşurării Concursului.

pentru mai multe detalii: http://www.cnppsf.ro/index.php/en/